2011 m. gruodžio 18 d., sekmadienis

Didieji alergenai

Smagu rašyti dar viename blog'e, tiesa, jau penktame, tačiau visi skirtingi, o šis dar ir apie sveikatą. Smagu, kad galiu kažką apie ją papasakoti, nors kartais iš ne pačios geriausios pusės, tad ačiū Ingai, kad leidžia man rašyti į temą šitame, jos sukurtame blog'e. Pradžiai tema apie alergenus.

Kadangi mano kompiuterio atmintis greitu metu bus visiškai pilna sugalvojau šiek tiek atlikti sanitarines paslaugas jam ir radau kažkada atskanuotą didžiųjų alergenų sąrašą, kurį gavau iš alergologės, kai pas ją lankiausi.


2007 metų pavasarį mane kelis kartus buvo labai smarkiai išbėrę. Maži raudoni taškiukai nusėjo visą apatinę mano veido dalį. Buvo baisu, nes tai lyg vėjaraupiai, kuriuos tiesiog noris kasytis. Apvaikščiojau gydytojus, man atliko tyrimus, tačiau nieko nerado, tik įgrūdo į rankas šį sąrašą ir sakė prižiūrėti mitybą ir nenaudoti kosmetikos, kuri gali alergizuoti. Aišku dar sugėriau kursą vaistų nuo alergijos (berods tai buvo 'Tavegyl'), o niežtintį veidą tepdavausi 'Excipial' tepalu, kuris yra riebus ir neleidžia odai sausėti. Drėgnesnė oda - mažiau niežtėjimo. Na ir aišku laikiausi to sąrašo, tik tos kalcinuotos varškės neragavau tikrai. Viskas per kurį laiką susitvarkė. Po to karto dar buvo kelis kartus pasikartojęs tas pats bėrimas, tačiau jis tikrai nesusijęs su maistu, kaip mes nusprendėm tikriausiai dėl kokio nors tuo metu naudoto kremo. Anyway, dar dabar savaitėm nevalgau vienodo maisto, nes prieš pirmąjį bėrimą pusantros savaitės pusryčiams valgydavau tik avižinę košę (gydytojai sako, kad alergija gali išsivystyti ir ilgą laiką vartojant kažkokį vieną produktą), taip pat privengiu B grupės vitaminų vartojimo.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą