2011 m. gruodžio 29 d., ketvirtadienis

Pūslelinė

Laimingi tie kurie niekad gyvenime nesirgo pūsleline ir neturi to baisaus užkrato savo organizme. Nes jei vieną kart susirgai tai didelė tikimybė susilpnėjus organizmui vėl jai atsirasti. Man kaip tik vėjelis perpūtė, nes toks baisulinis Šiauliuose buvo, kad net išsipūtė lūpa, o dar kaip tik į praktikos pokalbį reikėjo eit. Bet džiaugiuosi, jog  reikėjo vakar eit, o ne šiandien. Šypsotis sunku. Gal ir negerai, kad ji plyšo, bet bent taip nebeskaudėjo.


Pūslelinės (herpes) simptomai

Pūslelinės simptomai pasireiškia staiga. Viruso pažeistoje vienoje  ar keliose vietose pajuntamas diskomfortas, ima perštėti, liečiant juntami mazgeliai, patinimas. Per keletą valandų tose vietose iškyla vandeningos pūslelės, kurios gali susilieti i vientisą darinį, juntamas deginimas, tempimas. Gali padidėti aplinkiniai limfmazgiai, skaudėti galvą, pakilti temperatūra, varginti raumenų skausmas, silpnumas. Esant sunkesniems atvejams, liga apima didesnius, aplink pažeistas vietas esančius, plotus.
Po kurio laiko pūslelės trūksta, išbėga skystis, susidaro žaizdelės, kurios ilgainiui užsitraukia šašais. 
Pūslelinės simptomai gali tęstis 1-3 savaites, kol užgyja visos viruso pažeistos vietos. Lengvais atvejais simptomai tęsiasi 3-5 dienas.

Pūslelinės suaktyvėjimo laikotarpiu būtina vartoti vitamino C ir B grupės vitaminų
 (ypač pirmąsias tris dienas). Aliejinis vitamino E tirpalas, tepamas tiesiai ant pažeistos vietos, šalina nemalonius pojūčius. Jei neturite medikamentų, tepkite pažeistas vietas kėnio aliejumi, siera arba briliantine žaluma. Kai negaluojate, gerkite organizmą stiprinančios arbatos:
1 dalis kadagio uogų, 3 dalys melisos lapų, 3 dalys ievos lapų. Užplikykite įprastai, gerkite po 3-4 kartus.
Liaudyje naudojamos pūslelinės gydymo priemonės:• Pajutus pirmuosius požymius, pažeistos vietos tepamos cinko turinčia dantų pasta ar spiritu.
• Neiškilusios pūslelės šaldomos ledo gabalėliais.
• Dedami česnako ekstrakto kompresai.
• Žaizdos vilgomos alavijų (Aloe vera) sultimis.
Dar labai gerai mažina kilimą druska :) (Eglės medicina)
Vaistai:

1 komentaras:

  1. Deja man jokie liaudiški buitiški būdai nepadėjo.. O su vaistais irgi sunkiai, ten iš trečio karto tik pas vaistinę pasiklausus gavau kažkokius, kurie man padėjo

    AtsakytiPanaikinti